Deze dingen kun je doen om je huid positief te beïnvloeden

huid positief beïnvloeden

Sjoerd Trompetter

Posted on January 01 2020

Je huid positief beïnvloeden kan. Er zijn namelijk een aantal factoren waar je op kunt letten die in verbinding staan met je huid. Denk aan slaap of goede verzorging. Wij hebben wat dingen voor je op een rij gezet.

1. Houd je huid in beweging

Hiermee willen we zeggen: zorg dat de doorbloeding goed is. Als jij een kantoorbaan hebt en veel achter je computer zit, is dat niet heel bevordelijk voor je huid. Beweeg! Zorg dat je huid goed doorbloed raakt. Sport, doe aan yoga, fiets, neem de trap, you name it. En wat ook helpt: eens in de zoveel tijd een goede bindweefselmassage. De Soap Treatment Store biedt een hele goede aan.

2. Mind your food

Vet, geraffineerd voedsel met veel suikers en rare E-nummers, beïnvloeden je huid niet per se positief. Maar, kijk ook uit dat je je niet opeens gaat storten op een specifiek dieet. Zoals we al zeiden, jouw huid is uniek. Kijk waar jouw huid op reageert. In januari, april en oktober start bijvoorbeeld de VeganChallenge.

3. Ga mee met de seizoenen

In de winter heeft je huid andere verzorging nodig (en ook voeding) dan in de zomer. Misschien merk je dat je lippen nu wat droger zijn of dat je huid schilfertjes vertoont. Scrub iets vaker en breng een rijkere laag crème op. Een masker is ook een goed idee. Lees ook: waarom je huidverzorging wisselt per seizoen.

4. Slaap

Tijdens je slaap herstelt je huid zich. Slecht slapen heeft dan ook zeker invloed op je huid. Je huid kan er grauwig uitziet, of je kan meer oneffenheden krijgen.

5. Blijf af van pukkeltjes

Het is lastig, we know. Maar door eraan te krabben of door ze uit te knijpen, verspreiden bacteriën zich zowel op als onder de huid. Wil je niet, want zo maak je het alleen maar erger.

6. Hormonen in balans

Merk jij opeens een heel groot verschil in je huid? Heb je meer last van een droge huid of juist vet? Last van oneffenheden rond de kaaklijn? Dan kan het wijzen op een verandering in je hormoonbalans. Ga eens na hoe dit komt. Misschien gebruik je een andere vorm van anticonceptie, geef je borstvoeding of ben je opeens extreem aan het sporten geslagen. Belangrijk is sowieso dat je geen hormoonverstorende stoffen gebruikt. In de producten van Naïf zitten deze stoffen niet, dus een goede verzorging is sowieso a good start.

7. No stress

Stress. Dé boosdoener voor een slechte huid. Het stresshormoon cortisol geeft je huid een flinke opdonder, zo kun je nare ontstekingen krijgen van stress die de huid zichtbaar maken. Stress ontstaat door gedachtes, door doemscenario's en door dingen die je doet die niet binnen je flow passen. Stresshormonen voeren de talgproductie op. Maar daarnaast beschadigt cortisol je collageen, wat weer je elasticiteit beïnvloedt. Je huid veert terug. Maar wordt de elastine minder, dan ziet je huid er niet stevig uit en krijg je een doffe uitstraling.

More NAÏF Stories