Rode billen alert: wat doe je ertegen?

Rode billen alert: wat doe je ertegen?

Posted on August 03 2020

Rode billetjes bij je mini-me? Luieruitslag wordt ook wel luiereczeem of luierdermatitis genoemd. Het komt vaak voor en wordt gekenmerkt door de rode huid bij de billen, schraalheid en soms open vochtige plekjes. Ouch! De oorzaak is het vochtige klimaat in de luier. Hoe absorberend sommige luiers ook zijn, de ene huid reageert nou eenmaal anders dan de andere.

Dus wat te doen? Voorkom luieruitslag door de luier direct na het plassen of poepen te vervangen en dep de billen voorzichtig droog of laat het even luchten. Let ook op billendoekjes, deze kunnen vaak irriterende ingrediënten zoals phenoxyethanol bevatten, wat de huid verder kan irriteren. De Naïf Plastic Free Wipes zijn alcoholvrij en parfumvrij. Om de gevoelige babyhuid zo goed mogelijk te verzorgen bestaat de lotion voor 99% uit water. De babydoekjes bevatten geen gekke ingrediënten waardoor je ze veilig kunt gebruiken bij rode billen.

Vervolgens goed insmeren met billencrème. Zinkoxide staat erom bekend om de huid te doen beschermen, verkoelen en genezen. De Naïf Diaper Cream bevat geen parabenen of minerale oliën en kalmeert door het gebruik van Vitamine E en kamille. Daarnaast heeft de crème zinkoxide als hoofdingrediënt. Zo is je baby in no-time van de rode billen af!

LEES OOK: Schokkende feiten over billendoekjes die je nog niet kende

Producten voor rode billen:

More NAÏF Stories